Švestka

29. prosince 2006 v 0:32 | Muninka:-) |  ◄ Referáty ►
Švestky jsou peckovice s modrou ojíněnou slupkou, snadno odlučitelnou od dužiny. V české kuchyni vždy patřily k oblíbenému ovoci. V podzimních měsících nemohl na stole chybět švestkový koláč ani oblíbené švestkové knedlíky. Švestky jsou vynikající i k přímé konzumaci, zpracované na marmelády, povidla, kompoty, křížaly. Muži je milují především kvůli výrobě domácí slivovice.
Čerstvé švestky obsahují asi 6% cukru. Obsah vitamínu C v nich není nijak významný, ale švestka obsahuje řadu jiných látek, příznivě působících na peristaltiku střev. Proto je vyhledávaným ovocem s dietetickými účinky.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 zužuřžz zužuřžz | 11. října 2007 v 18:41 | Reagovat

já potřebuju něco pořádnýho na referát!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!§

2 jjgd jjgd | E-mail | 16. ledna 2008 v 17:38 | Reagovat

je tam toho málo o tý švestce

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.